1. Noutati
  2. Măsuri pentru optimizarea autonomiei modelului electric ŠKODA ENYAQ iV pe timp de iarnă
05.12.2022
STIRI DE LA SKODA

Măsuri pentru optimizarea autonomiei modelului electric ŠKODA ENYAQ iV pe timp de iarnă

Scăderea autonomiei pe timp de iarnă poate fi redusă prin câțiva pași simpli!

ENYAQ

Condusul pe timp de  iarnă supune automobilele electrice moderne, asemeni modelului ŠKODA ENYAQ iV, unor sarcini ridicate. În timp ce automobilele cu motor cu ardere internă folosesc căldura reziduală a motorului pentru a încălzi interiorul, la automobilele electrice, energia necesară încălzirii provine de la bateria de tracțiune. Managementul termic al bateriei consumă la rândul său energie electrică, ceea ce reduce, de asemenea, din autonomie. Dar optimizând controlul temperaturii bateriei cu ajutorul unui nou soft, folosind pompa de căldură opțională și câțiva pași simpli ce pot fi implementați cu ușurință de către șoferi, această reducere de autonomie specifică perioadei de iarnă poate fi menținută la niveluri minime. 

Preîncălzirea mașinii și bateriei

Image

Dacă autoturismul este parcat într-un garaj, bateria și interiorul nu trebuie încălzite la fel de mult ca atunci când parcați afară. Dar încălzirea staționară a interiorului poate fi, de asemenea, programată și activată din aplicația MyŠKODA. Dacă automobilul este conectat la o priză atunci când este încălzit de sistemul staționar, ENYAQ iV nu va consuma baterie din baterie, ci de la priză

Demontarea accesoriilor nefolositoare și verificarea pneurilor

Înainte de a porni la drum, se recomandă să demontați accesoriile pe care nu le folosiți, ca de pildă suporturile pentru transportul pe plafon. De asemenea, este bine să verificați presiunea din pneuri. Dacă anvelopele nu au o presiune suficientă, crește rezistența la rulare și astfel crește și consumul de energie. Modul Eco oferă un potențial adițional de economisire a energiei, reducând puterea sistemului de climatizare Climatronic și limitând puterea motorului până la o viteză de maximum 130 km/h. Șoferul poate anula aceste setări oricând prin apăsarea maximă a pedalei de accelerație.

Image

Management inteligent al temperaturii și confortului.

Image

Dacă încălzirea opțională a volanului și a scaunelor sunt activate la deplasarea în condiții de temperatură exterioară redusă, încălzirea interiorului poate fi setată la un nivel mai redus, ceea ce economisește energie. Dacă sunteți singur în mașină, este util, de asemenea, și să încălziți doar zona șoferului cu ajutorul sistemului de climatizare Climatronic cu reglaje pe 2 sau 3 zone. Tempomatul adaptiv predictiv ACC inclus în pachetul Travel Assist economisește energie menținând autoturismul la viteză constantă. Sistemul detectează totodată și limitările de viteză, virajele și sensurile giratorii, astfel că permite automobilului să frâneze din timp sau să ruleze liber.

Un nou soft pentru ENYAQ iV

Bateria de tracțiune a modelului ENYAQ iV este menținută într-un interval de temperatură ideal pentru a asigura puterea optimă, precum și recuperarea eficientă și cea mai rapidă încărcarea în curent continuu la punctele de încărcare rapidă. Noua versiune a softului automobilului optimizează managementul termic al bateriei, extinzându-i autonomia la temperaturile reduse din timpul iernii și crescând totodată durata de viață a bateriei. Acest nou soft va fi instalat și la automobilele ENYAQ iV ce au fost livrate deja clienților. ŠKODA garantează că bateria își va menține pe o perioadă cel puțin 8 ani sau pe o distanță de 160.000 de kilometri cel puțin 70% din capacitatea sa inițială. Pentru a păstra baterie într-o stare cât mai bună, se recomandă ca aceasta să fie încărcată cât mai des posibil maximum până la 80% pentru utilizarea normală.

Image

Evită deplasările lungi cu încărcătură care nu este necesară

Image

O greutate mai mare a mașinii duce automat la un consum de energie mult mai ridicat pentru deplasare. Asigură-te înainte de a porni la drum că nu ai în mașină obiecte inutile care ar putea crește consumul de energie și evită deplasările pe distanțe lungi cu încărcătură excesivă. Pentru o bună funcționare acest pas trebuie luat în calcul tot restul anului și nu doar în anotimpul rece.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.